Kunstwerk Barbus – Barbus

Een paar jaar geleden ontdekte KSB tijdens atelierruimte 'De Rode Draad' het kunstwerk van Marten Groen genaamd Barbus Barbus. De vis lag helemaal uitgestrekt op de kerkvloer van de protestante kerk. De kunstenaar autodidact vertelt bevlogen over zijn avontuur met de barbeel die met uitsterven wordt bedreigd. Zijn inspiratie een kunstwerk te maken, was geboren.

Water

De vis, het symbool voor water, past goed bij de gemeente Boxtel aan de Dommel. KSB en Marten Groen zijn ervan overtuigd dat het kunstwerk een plek op het water verdient. De retentievijver aan de Hendrik Verheeslaan is de uitgelezen plaatst voor 'Barbus Barbus'.

Medio april 2013 is het kunstwerk geplaatst en op vrijdag 12 april is het feestelijk onthuld.

Het kunstwerk Barbus Barbus is opgenomen in de kunstgids ‘Boxtel in Beeld’ onder nr. 67

barbus