links
logoenadres-2.jpg

 

Educatie KSB

 

KSB tracht de kunst in de openbare ruimte zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. In 2006 hebben we hiervoor een kunstcatalogus samengesteld met alle Boxtelse beelden. We organiseren rondleidingen op de fiets of al wandelend met eventueel vooraf een PowerPoint presentatie waarin de kunst alle aandacht krijgt.

 

In 2014 is in samenwerking met Beleef Boxtel en Waterschap de Dommel de nieuwe kunstroute ‘Kunst langs de Dommel’ tot stand gekomen. Deze route heeft een lengte van 15 km en is gratis op diverse plaatsen in Boxtel verkrijgbaar, waaronder VVV Boxtel, bibliotheek en gemeentehuis. Wilt u graag onder begeleiding van een gids deze route fietsen, neem dan contact op met de KSB of VVV Boxtel 0411-685443 b.g.g. 06-22562001.

Download hier de route 'Kunstlangs de Dommel

 

Bij een activiteit zoals plaatsing, herplaatsing en onthulling van een kunstwerk zorgt KSB ervoor dat het Boxtelse publiek op de hoogte wordt gebracht, wat voor zeggingskracht dit beeld voor de gemeenschap zoal kan uitstralen. De onthulling wordt feestelijk gevierd en iedereen kan hierbij aanwezig zijn.  Via een lesbrief betrekken we de schooljeugd bij de plaatsing van het kunstwerk.

 

Regelmatig organiseert de KSB een excursie, vooraf gegaan met een lezing, dit heeft als doel meer Boxtelaren enthousiast te maken over wat kunst voor een gemeenschap kan betekenen en met elkaar in contact te komen.

 

Voor andere organisaties staat we altijd open onze kennis en ervaring te delen.

 

 Kunst verrijkt kijker en omgeving

 

 

 
 

 

 

Kunststichting Boxtel 2013