links
logoenadres-2.jpg

Excursie en lezing

 

Kunststichting Boxtel organiseert op

vrijdag 19 december a.s. een busexcursie naar de grote solotentoonstelling in het Stedelijk museum Amsterdam van de internationaal toonaangevende schilder

 

Marlene  Dumas

 

vertrektijd 8.45 uur en aankomst terug in Boxtel 18.00 uur.

 

Lezing:

Marja Reitsma – Vrijling van de  Kunstkamer Boxtel

Woensdag 17 december a.s. aanvang 19.30 uur

in de bibliotheek aan de Brugakker te Boxtel

 

 

Marlene Dumas (Kaapstad, 1953) is een van de belangrijkste en invloedrijkste schilders van dit moment. Met haar werk geeft zij nieuwe inhoud aan de betekenis die de schilderkunst nu, in een tijdperk gedomineerd door beeldcultuur, nog kan hebben. Haar intense, emotioneel geladen schilderijen en tekeningen gaan over existentiële onderwerpen en refereren vaak aan kunsthistorische motieven en actuele politieke thema’s. Dumas laat zich vaak inspireren door foto’s uit kranten en tijdschriften uit haar immense beeldarchief. De dagelijkse stroom aan fotografische beelden is volgens de kunstenaar van invloed op de manier waarop mensen naar elkaar en naar de wereld om hen heen kijken.

Dumas onderzoekt dit door in haar werk de psychologische, sociale en politieke aspecten van deze beelden bloot te leggen.

Haar schilderijen en tekeningen hebben een enorme directheid en expressiviteit, die zij paart aan een zekere analytische afstandelijkheid. Hierbij gaat zij controversiële onderwerpen niet uit de weg. Daarnaast geeft Dumas in haar beeldende werk en haar teksten blijk van een sterke reflectie op de actuele schilderkunst en het kunstenaarschap.

(Bron: Stedelijk Museum)

 

Na het museumbezoek kunt u nog een paar vrije uurtjes genieten van het mooie Amsterdam. B.v. fototentoonstelling Rijksmuseum.

 

Kosten voor de busexcursie zijn:

€ 45,00 per persoon (busreis, entreegeld en lezing);

€ 40,00 per persoon (busreis en entree);

€ 35,00 per persoon (cursisten Kunstkamer Boxtel).

Bent u in het bezit van een geldige museumkaart dan zijn de kosten € 15,00 per persoon lager. Wilt u alleen de lezing bijwonen, de toegang is € 10,00 per persoon.

 

Hebt u zin om mee te gaan, meldt u zich dan aan bij info@kunststichtingboxtel.nl of telefonisch bij Hannie van Schijndel 06 22562001. Na overmaking op bankrekening IBAN: NL28 RABO 0120 3893 55 van de Kunststichting Boxtel bent u ingeschreven.

 

Download uitnodiging Marlene Dumas >>

Download dagprogramma Marlene Dumas >>

Download hier het artikel uit het NRC >>

 

Met vriendelijke groet,

 

Hannie van Schijndel

Kunststichting Boxtel

 
 

 

 

Kunststichting Boxtel 2013